Om oss Vårt hundägande började i mitten på 90-talet med vår älskade Finska Lapphund Kio. Vi fann att utställning inte var något för oss och ville ha en hund att träna och tävla med. Därför kom Jago, vår Hollandsee Herdershond, in i våra liv. Jago lärde oss oerhört mycket, men hans hanhundsaggresivitet gjorde att det inte blev mycket av med tävlandet . Däremot tränades han flitigt. Brandy var vår första Golden och en bättre hund kommer vi troligen aldrig att få. Lorcan kom till oss efter att Jago dött i förtid. Whisky och Cider är två underbara avkommor till Brandy. Efter vår egen kull 2014 har vi behållit Connie och Robin, som är två underbara avkommor efter Whisky och Lorcan.

Via bruks och lydnad har vårt intresse mer och mer kommit in på jaktapportering och för barnen freestyle. Apporteringen är något som vi nu prioriterar.

Med tidens gång har även intresset för avel ökat. Vårt mål är att ha bra avelstikar men även bra hanar tillgängliga för avel. För oss är den Aktiva hunden det allra viktigaste. En Golden är en hund som man kan göra oerhört många olika saker med. Denna arbetsförmåga menar vi skall vara vägledande i aveln för Golden Retriever.

Vi bor i Humla mellan Ulricehamn och Falköping. Vi kan nås på telefon-nummer 0702-96 69 29 och på e-postadresserna nedan.


Jenny har flyttat till Göteborg och går på Chalmers. Hundträning och tävling går därför på sparlåga. Hennes fokus, då hon har möjlighet, är freestyle med Brandy.
E-brev till Jenny.

Sofia har också flyttat till Göteborg och går på Chalmers. Även för henne kommer just nu hundträning och tävling i andra hand, men någon lydnadstävling tillsammans med Cider skall hon säkert kunna hinna med.
E-brev till Sofia.

Maja intresserar sig mer och mer för apportering med Cider. Maja har börjat läsa till veterinär i Uppsala och därmed minskar hundträning och tävling även för henne.
E-brev till Maja.

Susanne tränar ingen hund, men håller igång deras kondition med promenader.
E-brev till Susanne.

Henric tränar jaktapportering med alla hundar, både inför prov och för att hundarna älskar det!
E-brev till Henric.