Våra Hundar

Änglahundar

Valpar

Om oss

Naturbilder

 

 

 

 

Jura
Goldzack Bailey Split Step

Jura är en behaglig och lätthanterlig tik i vardagen. I träning gör hennes oerhörda mjukhet att vid minsta motstånd ger hon lätt upp. Drivet saknas. Att nå en 1:a (eller Excellent som det nu heter) i nybörjarklass (Nkl) är kanske möjligt men inte något mer. När målet 1:a Nkl är uppfyllt kommer vi att njuta av Jura som den underbara sällskapshund hon är.

 

Jura på Avelsdata

 

 

Fille
Ah-Tib's Field Flyer

Fille är något helt nytt för oss, svart guld på Aktiva Golden. Han är en underbar Cocker spaniel valp från kennel Ah-Tibs och är av jaktstam. Fille är glad, nyfiken, lekfull och har stor vilja till kontakt med oss människor. Vi är nya på att träna Cocker men skall sträva efter att låta honom få utveckla sina nedärvda egenskaper att jaga.

Fille kommer att tränas och tävlas på spanielprov.

Fille på Rasdata

 

 

Robin
Aktiva Golden Readbreast

Robin är en hane efter våra egna Whisky och Lorcan. Han är en genuint positiv och glad hane som förvaltar sin fars temperament på ett underbart sätt. Arbetsmässigt är han framåt, uppmärksam och tar för sig men är samtidigt helt lugn och tyst vid passivitet. Hanteringen av vilt är mjuk och spontan. Detta är något han ärvt från sin far.

Robin tränas och tävlas i jaktapportering på B-prov.

Robins bilder

Robin på Rasdata

 

 

Connie
Aktiva Golden Connemara

Connie är även hon efter våra egna Whisky och Lorcan. Hon är en mjuk underbar gosehund som älskar ligga på rygg och bli klappad. Arbetsmässigt är hon intensiv och därför har hon inte samma naturliga stabilitet som sin bror. Vilthanteringen är som sin brors och fars, mjuk och spontan.

Connie har pensionerats.

Connie på Rasdata

 

 

 

 

Whisky
Megadroms Cutty Sark

 

Whisky är, liksom sin helbror Cider, efter vår Brandy med hane vald av annan kennel. Whisky är till vardags som sin bror Cider underbart mjuk och lätthanterlig. Arbetsmässigt är även hon lite hård i munnen, och envis vid dirigering, bra markör och har ett helt OK fältsök.

Whisky har pensionerats.

Whisky på Rasdata